VÄLKOMMEN TILL........................


MELODIFESTIVALEN 2009

Då har vi äntligen snart kommit i hamn i årets Melodifestival. Ska jag sammanfatta årets final startfält, tycker jag att det starkaste låtarna fortfarande låg i andra chansen. Men vi ser Caroline Af Ugglas som tog sig ifrån den gruppen tillsammans med den starka balladen från Sarah Dawn Finer. Satidigt kom en av mina topp favoriter vidare genom den internationella juryns val, Sofa med Alla.

Jag tycker synd om den lilla stjärnan Amy Diamond som inte gick vidare och var nog kvällens största förlorare i andra chansen. Hon hade chanser att ta sig till finalen på två sätt, antingen direkt via andra chansen men det gjorde hon inte. Den internationella juryns val lyckades ta sig vidare till finalen i och med Sarah och Caroline. Då återstod bara två val, Sofia eller Amy. Det blev Sofia till slut..


Jag hoppas att i finalen att det inte blir bidrag som inte kommer ha en vidare chans i Moskva. Vi måste tänka utanför Sverige . Inte vad som går hem i vårat blågula land.

Jag hävdar att endast tre av de som tävlar på lördag kommer ha chanser att komma på en hyffsad plats Ryssland. Det är Malenas opera låt, rocklåten från H.E.A.T och Sarahs ballad. Alcazars bidrag skulle kunna hävda sig liksom Carolines snälla, snälla. Annars tror jag att vi kommer få se oss utan en ESC final i år då det först väntar kval även i Moskva med restean av de 42 länder som deltar i år...


Om det ska gå SOM JAG VILL så.......

  

1.    Malena

2.    caroline

3.    Sarah

4.    Alcazar

5.    Sofia

6.    HEAT

7.    Molly

8.    Agnes

9.    Emilia

10.       Måns

11.       EMD


Men så här kommer det att sluta

  

  1. Malena
  2. Måns
  3. Caroline
  4. EMD
  5. Sarah
  6. Alcazar
  7. HEAT
  8. Molly
  9. Emilia
  10. Sofia
  11. Agnes

MÅNS ZELMERLÖF


1. Bidragets titel: Hope & Glory Betyg 2

Upphovsmän: Fredrik Kempe (t & m), Måns Zelmerlöw (t), Henrik Wikström (m)
Artist: Måns Zelmerlöw

  

Måns med en ganska tråkit låt och en billigare kopia av cara mia som var med för några år sedan. Men man kan inte komma ifrån att han är årets snyggaste kille och sjunger bra. Han är starkare än låten


CAROLINE AF UGGLAS


2. Bidragets titel: Snälla, snälla Betyg 4

Upphovsmän: Caroline af Ugglas (t), Heinz Liljedahl (m)
Artist: Caroline af Ugglas

  

Ja vad kul att hon nådde hit. Inte mig emot om det går ännu längre. Jag älskar hennes härlighet och ett sant original. Udda i sammanhanget på alla sätt både som låt, artist och utförande. KLOCKREN

  


AGNES


3. Bidragets titel: Love Love Love Betyg 2

Upphovsman: Anders Hansson (t & m)
Artist: Agnes

  

Hmm tam låt som går in i ena örat ut i det andra. Hon är bättre än låten precis som i fallet med Måns. Tror att det kommer gå extremt dåligt. Botten placering.

  


HEAT


4. Bidragets titel: 1000 Miles Betyg 4

Upphovsmän: Niklas Jarl (t & m), David Stenmarck (t & m)
Artist: H.E.A.T

  

Rocken har kommit för att stanna i melodifestivalen. Denna är bättre än The Poodles tidigare rock inslag i tävlingen, bättre än Lordins skämt rick för några år sedan. En 80 tals rock när den är som bäst. Min fråga bara Har killen som sjunger peruk?? Ser ut som det!


EMILIA


5. Bidragets titel: You?re My World Betyg 2

Upphovsmän: Emilia Rydberg (t & m), Fredrik "Figge" Boström (t & m)
Artist: Emilia

  

  Enligt mitt tycke bland årets svagaste och mest överaskande bidrag som kom till finalen. En bossanova som blir bättre med tiden.


ALCAZAR


6. Bidragets titel: Stay The Night Betyg 4

Upphovsmän: Anders Hansson (t & m), Mårten Sandén (t & m), Andreas Lundstedt (t & m),
Therese Merkel (t & m), Lina Hedlund (t & m)
Artist: Alcazar


Typisk låt för gruppen, en disco dänga som kommer spelas på alla gaykrogar runt Sverige. Där jag också kommer dansa till den.

Tycker i det här fallet att det är gruppens svagaste start i tävlingen hittills. De deltog 2003,2005 med bättre melodier. Klart att den ska komma högt för det är ändå en av finalens bästa låtar.


  


SARAH DAWN FINER


7. Bidragets titel: Moving On Betyg 4

Upphovsmän: Sarah Dawn Finer (t & m), Fredrik Kempe (t & m)
Artist: Sarah Dawn Finer

  

Låten är ett typiskt inslag från Maltas bidrag som de skickade unde slutet av 90-talet. Men denna är mycket bättre och starkare än dem. Sarah har redan tippats som en av de solklara som har chanser i Moskva. Men där finns redan ett 20 tal med samma låt så.....

Senast blev det en trea 2007.

  


EMD


8. Bidragets titel: Baby Goodbye Betyg 1

Upphovsmän: Erik Segerstedt, Mattias Andreasson, Danny Saucedo, Oscar Görres
Artist: E.M.D.

  
Vad ska man säga. En låt som är i likhet i melodin till "skaller bytta bing bong går i alla gårdar" I fallet med Agnes och Måns, så har de flertal låtar som är hundra gånger bättre. Men lite ögon godis mellan chipset är ok inslag.

  


SOFIA


9. Bidragets titel: Alla Betyg 5

Upphovsmän: Dimitri Stassos (m), Henrik Wikström (m), Irini Michas (m), Nina Karolidou (t)
Artist: Sofia

  

En av de som kommer ha störst chans i ESC finalen hävdar jag. Men här kommer den inte ha mycket att hämta. Tyvärr Sverige vill inte ha osvenskt i sin festival. Men vad kul det skulle vara ändå om det visade sig vara tvärtom i år........


  


MOLLY SANDÉN


10. Bidragets titel: Så vill stjärnorna Betyg 3

Upphovsmän: Ingela "Pling" Forsman (t), Bobby Ljunggren (m), Marcos Ubeda (m)
Artist: Molly Sandén

  

Stark röst, färgstark artist. Duktig med sin unga ålder och spås som den nya Carola. Nu kommer det inte gå lika bra som det gick i hennes debut 1983. Jag håller med i alla fall i det att hon är en av Sveriges starkaste och bästa sångröster. Det är det som lyfter den här ganska tama balladen till skyarna.

  


MALENA ERNMAN


11. Bidragets titel: La voix Betyg 5 (går det ger jag 10)

Upphovsman: Fredrik Kempe
Artist: Malena Ernman

  

  Årets vinnare enligt mig. Jag har inte hört något så bra på länge. Jag bara blir helt lyrisk i allt vad den innebär. Duktig artist med ponuds och karisma. Det här är vad sverige behöver skicka så att vi inte blir förknippade med glad schlager från 80 talet fortfarande i Europa. Det här går hem i samtliga deltagarländer. Nu tror jag att hon har goda chanser till vinsten. Det ligger dock samma dilemma som i det greksika bidraget Alla. Den är för osvensk!

  


HEJA AMY!!!!!!!!!!!!


Hoppas på Amy Diamond och Lilli o Sussie...men de blir de andra

Nu har vi kommit fram till den starkaste av alla delfinalerna nämligen Andra Chansen.
Jag anser att denna delen av festivalen i år är starkare än hela finalen...
Här möts alla de tidigare tredje och fjärdeplatsare från tidigare delar.

Från första delfinalen ser vi den udda sångfågeln Caroline af Ugglas som drog med sig dansbandet Scotts
Från den andra delfinalen så lyckades 80-tals duon Lilli och Sussie tillsammans med söta fröken Amy Diamond gå vidare.Tredje delfinalen såg vi snopet nog BWO gå vidare till andra chansen med en ganska tråkig ballad och det helt otippade reagge storbands låten med touch av 50-tal gå vidare med gruppen med det långa namnet, Rigo o the topaz feat red fox.
I förra veckans sista delfinal såg vi filmmusik låten från The Pilots och snopet nog Sarah dawn Finer med den vackra balladen gå vidare.

Jag tror att det kommer bli en förutsägbar kväll

I första duellen i lördagens andra chans

Sarah Dawn Finer, Moving on
Scotts, Jag tror på oss

Här kommer Sarah att kamma hem sig vidare till slutomgången i kvällens program

andra duellen i lördagens andra chans

Lilli och Sussie, Show me heaven
BWO, You are not alone

Här blir det heller ingen tvekan att Lilli och sussie slår den aptråkiga låten som BWO har

tredje duellen i lärdagens andra chansen

Amy diamond, its my life
Star Pilots, Higher

Tyvärr tror jag att min favorit i det här heatet kommer få se sig slagen över Starpilots
Så ingen duktig söt liten ängel i Amy i år;(

fjärde duellen i lördagens andra chansen

Rigo, i got you
Caroline Af Ugglas, Snälla snälla
 
Här kan det gå hur som helst men jag gissar ändå att caroline går vidare......

Vinnarna från duell 1 och 2 möter sedan varandra
Det blir då
Sarah Dawn Finer mot Lilli och Sussie.
Då kommer vi få se som finalist Sarah. Fast jag ser mycket hellre de finska systrarna i finalen

Vinnarna från duell 3 och 4 möter varandra
Då blir då
The Pilots mot Caroline
I finalen ser vi The Pilots, men även här så ser jag hellre Ugglas i finalen........

men men många överaskingar har skett så....

happy schlager

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

OJ OJ Vad glad jag är!!!!

Den bästa låten av alla , kanske bästa på väligt...VÄLDIGT länge i och med Malenas opera låt. Det var helt klart årets höjdare i ett annars ganska svagt startfält i årets Melodifestival.

Jag underskattade Sverige i denna omröstning. Jag menar har nämt tidigare att det oftast halv mediokra melodier som ska passa in i outfiten lagom i våran Svenska schlager circus. Nu återstår det att se om det går lika bra i Globen-finalen. HOPPAS HOPPAS.

Som jag ser utav de som hittils nått finalen så är det endast Malena som skulle kunna komma på en framskjuten plats i ESC finalen. Sedan ligger resterande bidrag i andra chansen som jag anser är starkare startfält än finalen ..än så länge..Men det får vänta till nästa blogg...

Med sig tog Malena Agnes en helt rätt artist som är otroligt duktig och ett sant proffs...men!!! Låten ?? platt, intetsägande som pappa sa..Koan bara hålla med in där ut här liksom.

Kommer inte nå de högre placeringarna i Globens final. 

Andra chansen för förhandstippade Dawn Finer som spåddes att vara den som skulle ha kunnat ro hem segern i Moskva...där ser man.

Jag tycker helt klart att den tillhör de absolut bästa och den nådde bara till andra chansen. Men i jämförelse med La Voix Malena så var det en ballad bland alla andra, då med ett djävligt bra nummer...

Låtsas artisterna från The pilots tog andra, andra chans platsen där ser man....Låten är en touch av 80 talets filmmusik tycker jag. Bra drag och snygga killar som slog ut bla Duktiga Maria Haukaas och Anna Shalene. Det var en fin james bond låt som jag tror var för svår för tävlingen. Den behöver ha några gånger på sig. Tror i alla fall att den kommer vara en av de största hitsen i tävlingen....efter tävlingen. Medans The Pilots är helt bortglömda i den stora massan inom musik Sverige.

Jag undrar om jag inte har överskattat Thorleifs låt. Nämnde tidigare att Jag tycker gruppen är en ganska svag grupp med en sångare som inte kan sjunga. Trodde att de skulle ta en andra chans plats. Men så blev det inte till min lycka. Hmmm...men jag måste medge att låten är en kanon låt som får till och med mig att gunga....Om den hade framförts med ett mordernare band så hade den kommit mycket bättre. Nej nu får jag sluta hacka på bandet och jag ber om ursäkt till Thorleifs fans... för visst finns det väl ändå nån potential i gruppen?

Susanne Alfvengrens låt var en finstämd sång med en ganska spännande melodi... jag gillade den. Jag kommer då tillbaka till det jag tog upp tidigare om minoritetsspråk. Att man ska ta tillvara till våra egna språk i vårat land.. Det jag vill komma fram till är att: varför sjöng hon inte Du är älskad där du går på Gotländska??

Next 3 vad var det?? Dålig låt, med plastiga killar..tack och hej


Darin min älskling, sjöng se på mig bättre än originalet och jag han har alltid varit en favorit för mig sedan Idol...Gud så snygg han har blivit....hohohoho


Nu väntar jag på andra chansen med spänning...


Hmm kanske jag har varit lite elak mot Thorleifs... Men de är inget för mig


Bästa delfinalen bjöd på två bra vinnare


Här står SVT:s Hanna tillsammans med några av Låtsas artiserna från The Pilots. Som med sin toppen låt kom ganska långt


Stackars Sarah får nu gå genvägen via andra chansen. Trösten är väl att det blir en lätt match för henne där.


Bästa programledaren sedan Lill Lindfors tappade kjolen 1985. Så djävla bra och hon drar tävlingen till en annan dimension. Här står hon med Fredrik Kempe som gjorde den lysande La Voix


Årets sämsta låt i startordningen och andra sidan någon måste ju vara det också


Maria hämtat från Norge , det gick inte så bra trots "sammanslagningen" med Anna Shalene i deras egna union...Denna James Bond låten behöver ha flera lyssningar.


Kaka, kex eller tårta...nej jag tar Darin!!! så bra tolking av Se på mig puss


Duktig artist med en väldigt platt låt som går in i ena ut i det andra örat. Tyvärr men ändå Grattis Agnes


Duktig artist med en väldigt platt låt som går in i ena ut i det andra örat. Tyvärr men ändå Grattis Agnes


MIN VINNARE! La Voix Malena


Ska jag sammanfatta hela årets startfält så blir det dessa placeringar..........

Jag kommer redovisa mina placeringar så här

  

Med fetstil är de som är i Final


De övriga i valig text

  

  

1. Malena Ernman                     La voix                                                       betyg 5

2. Lilli och sussie                      show me heaven                                     betyg 5

3. Sofia                                         alla                                                              betyg 5

4. caroline af ugglas                 snälla, snälla                                            betyg 4

5. Sarah Dawn Finer                  Moving on                                                 betyg 4

6. Nina Söderkvist                      Tick tock                                                   betyg 4

7. Maja Gullstrand                      Här för mig själv                                      betyg 4

8. Cookies and beans                What if                                                       betyg 4

9. Amy Diamond                          it´s my life                                                 betyg 4

10. Heat                                        1000 miles                                                 betyg 4

11 The pilots                                Higher                                                        betyg 3

12 Alcazar                                    stay the night                                           betyg 3

13. Molly Sandén                        Så vill stjärnorna                                     betyg 3

14. Shirley Clamp                       Med hjärtat fyllt av ljus                          betyg 3

15. Velvet                                     The Queen                                                betyg 3

16. Marie Sernholt                     Disconnected me                                    betyg 3

17 Maria Haukkas, Anna Shalin                      killing me tenderly         betyg 3

18. Mikael Rickfors                    Du vinner över mig                                betyg 3

19 Rigo o The Topazsound feat Red Fox            I got you                      betyg 3

20 Thorleifs                                 Sweet kissing in the moonlight          betyg 3

21. Markollio                                Kärlekssång från mig                          betyg 3

22. Susanne Alvfengren           Du älskad där du går                            betyg 3

23. Scotts                                    Jag tror på oss                                       betyg 3

24. Lasse Lindh                         Jag ska slåss i dina kvarter                betyg 3

25. Agnes                                    Love, love, love                                        betyg 2

26. Emilia                                     you are my world                                    betyg 2

27. Jennifer Brown                   Never been here before                        betyg 2

28 Måns Zelmerlöf                    Hope and glory                                        betyg 2

29 EMD                                         Baby goodbye                                          betyg 2

30. BWO                                      you are not alone                                     betyg 2

31 Jonathan Fagerlund           Welcome to my world                            betyg 2

32. Next 3                                    Etsa noche                                               betyg 1

  

  

Som du kann se så är nästan samtliga redan klara finalister på nedre halvan,

Tror att jag aldrig har sett ett så svagt startfält sedan i mitten av 90-talet.

Om man ser till de som ligger i andra chansen som är med kursiv stil så ligger de flesta på den övre halvan. Så vi får kanske se om några av de starkaste låtarna från andra chansen kan korrigera finalens


RSS 2.0