Thorleifs möter opera pop och disco killar

Nu har vi kommit fram till den sista delfinalen i årets Melodifestival.

Sedan väntar andra chansen i Norrköping och därefter FINALEN av årets upplaga av Melodifestivalen.

I den sista delfinalen kommer vi att få träffa popdivan från idol Agnes, den ganska okända gruppen Starpilots, en comeback från Suzanne Alfvengren, Norska stjärskotten maria Haukaas och tidigare schlager vetaranen Anna Sahlene, dansbandet Thorleifs, tjejen med den stora rösten Sarah Dawn Finer, Spansk influerade gruppen Next 3 och sist opera divan malena Ernman.

Så det kommer att bli tufft med andra ord och som det sett ut tidigare i sändningarna så kommer vi nog förvänta oss ett och annat höjt ögonbryn.

Nu tänker jag vara lite elak och säga att jag förstår inte vad Gruppen Thorleifs har i tävlingen att göra??


Jag menar det måste väl finnas minst tusen dansband som är bättre?

Jag är ingen dansbandshatare men kanske inte min aboluta favorit inom musik genrer heller.

Men killen kan ju verkligen inte sjunga! Det låter för mjäkigt då han bräcker på sin sång genom näsan!!

Fast o andra sidan gör ju Martin Rolinski i BWO precis samma sak så....

Nu tror jag att gruppen ändå når en andra chans ...tyvärr?

Med sig kommer de att ta Malena och hennes storslagna låt. Tyvärr för jag vill se henne gå till Finalen Direkt!

Till final ser vi förmodligen Agnes och Duon Anna och Maria

En snopen och tråkigt nog pga Thorleifs så kommer nog inte Sarah Dawn finer vidare.

Dessa fem tror jag det kommer såt emellan.

Chanslösa blir då Kill grupperna Next 3 och Star pilots samt Suzanne Alvfengren


AGNES


1. Agnes Love love love

Hon aldrig varit med tidigare men det var tänkt att hon skulle vara med för ett par år sedan I tävlingen. Då tackade stjärnan nej till att själv sjunga bidraget hon hade skrivit.

Reglerna säger att om så SVT tycker att artisten som sjunger på demo kassetten som skickas in tävlingen ska sjunga i finalen. Som sedan tackar nej att göra det, så lyfts bidaget bort ur festivalen. Men nu gör hon sin debut i festivalen. Hon har tre tidigare album och blev vinnaren av Idol tävlingarna 2005 och deltagit i körslaget på tv4. Här kommer vi bjudas på en riktig positiv pop låt som låter som en äkta Agnes låt.



STAR PILOTS


2. Starpilots higher

En nystartad popgrupp som prövar sin lycka i tävlingen. Dem är faktiskt piloter på riktigt!

Det kommer att framföra en låt som beskrivs som en korsning av 80 tal med en låt som passar här och nu. Nu blir det kisspaus anser andra.




SUSANNE ALFVENGREN


3. Susanne Alfvengren Du är älskad där du går

Susanne deltar för första gången i tävlingen trots alla sina år som artist. Det har varit relativt tyst om henne under många år. Mest kända låt hon har gjort är nog tolkningen av Bonnie Tylers Sometimes when we touch som blev när vi rör varandra. Förövrigt blev det en jättehit när den kom. Många förfrågningar till tävlingen tidigare men nu är det alltså dags för henne att göra denna finstämda ballad som kommer nå högre höjder.


ANNA SHALENE OCH MARIA HAUKAAS


4. Anna Shalene och Maria Haukaas killing me tenderly

Dessa två vackra damer har tidigare starter i tävlingen i olika länder. Maria var med i den Norska idol tävlingen där hon kom sexa. Om jag inte minns helt galet. Förra året dök hon också upp i den Norska melodi Grand prix som är motsvarigheten till våran Melodifestivalen. Hon vann och fick representera Norge i ESC finalen förra året. Anna kunde allra första se i tv programmet Alla vi barn i Bullerbyn där hon spelade just rollen Anna. Musiken har alltid funnits med under årens lopp. Vi kunde se hennes första festival då hon som bakgrundssångerska till Charlotte Perrelli sjöng sig till vins med Tusen och en natt år 1999. Året efter deltog hon i och med maltas bidrag också som körare. 2002 fick hon delta som inhoppare i den Estniska festivalen då den egentliga sångerskan Ines blev akut sjuk. Hon sopade banan och vann där fick respresentera vårat kära grannland Estland med Runaway. 2004 försökte hon i den svenska delfinalen 2003 med unbreakable men nådde inte ens finalen. 2006 var hon men this woman inte heller den gick det bra för. Nu ska dessa tjejer kanske nå en höjdar plats då båda har stor erfarenhet av denna typ av tävling.




THORLEIFS


5. Thorleifs sweet kissin in the moonlight

Detta dansband har hållit på sedan 70-talet och håller på och turenerar runt Sverige fortfarande. Har flera segrar bakom sig i en annan musik tävling som kallades dansbandsfestivalen som också sändes några år på tv4

Den tävlingen vann dem hela fyra gånger och alla år efter varandra!?

Bidraget var egentligen tänkt till Lasse sStefanz men de tackade nej.

Nu kommer de framföra en låt som är en blandning av schlager och ABBA med saxofoner i högan sky. Största hiten är nog tre gringos och gråt inga tårar.



SARAH DAWN FINER


6. Sarah dawn Finer Moving on

Sarah debuterade I tv redan som 12 åring i TV sända programmet Söndags öppets egna barn festival. Där sjöng hon en låt som hette kom regn, kom sol. Den låten blev oplacerad där.

Hon har varit med i Rapsody in Rock, Rent och även i filmen Bert.

En start tidigare i tävlingen då hon helt oförväntat tog sig till final med balladen I remember love som många i dag menar hade klarat sig bättre än den som vann det året i ESC finalen.

Det kommer bli en kärleksförklaring till pop och opera.


NEXT 3


7. Next 3 esta noche

En pop trio som inte hållit på så länge som grupp. De kommer att framföra sitt r´n´b, hip hop och reagge låt både på svenska och spanska. Låten korsar även o schlager och pop.

Min gissning är att detta är de yngsta killarna i årets starfält.



.


MALENA ERNMAN


8. Malena Ernman La voix

En stor röst i denna kvinnans kropp. Hon är en äkta mezzosopran  och en av årets fyra jokrar.

Hon har virt med och figurerat en del i tv som etc så ska det låta. Med flera stora operetter bakom sig som tex Figaros bröllop och barberaren i Sevilla ska hon nu ta sin starka röst och framföra en låt som är en äkta storslagen popopera

Rigo o the The Topas sound feat. Red fox. Här med Carola på bilden. Aha!!!! var det därför det gick så bra


Tycker så synd om Velvet som aldrig trots bra låtar går vidare till finalen!!


Mikael var en högt framröstad favorit i mitt umgänge jag var med....Här med frugan


Sofias låt för osvensk vilket ledde till att den grekiska melodin inte ens nådde andra chansen . Tråkiga Sverige, den internationella juryn vet dock vart skåpet ska stå. De röstade vidare henne .Nu får vi se hur det går om det blir final plats


Maja kunde mycket väl fått ha en final plats tycker jag. Så söt, så gullig låt och då passar väl Maja i den


De vackra pojkarna i EMD kunde väl ha fått en bättre låt????


Ska det bli en vinst även i den "stora melodifestivalen" Med en vinst bakom sig i den "lilla melodifestivalen" kanske det nu kan bli verklighet. En vacker ballad som med Mollys pipa lytfer ännu högre.


Andra chansen för BWO. Men hur det ska gå mot Lilli och sussie kommer att bli spännande. Dessutom är den kvnilliga delen av trion i USA då. Ev en stand in kommer få hoppa in. Kanske Camilla Henemark??


you you you you you you . Ja men visst du kom helt överaskande in i andra chansen..KUL!!


så förutsägbart EMD, Molly till final

Men oj oj oj vilken föröutsägbar kväll en given plats till EMD och Molly var väntat om de inte hade fått stå mot varandra i en duell. Kanske det hade varit det mest ultimata för spänningens skull?

Tycker dock att killarna i EMD:s låt var en ganska svag sak och vid en vinst så står dem i samma situation som jag tror att utgången vid en eventuell vinst för Måns kommer bli, nämligen en ganska dålig placering i ESC Finalen.

Det gäller verkligen första intrycket där. Då spelar det ingen roll hur känd man är i Sverige för väl där är man en i mängden av artister. Jag menar hur väl känner vi till de andra ländernäs artister??

Nåja det blir en senare fråga

Mollys vackra ballad må vara en ganska bra melodi men här är det hon som lyfter en ganska svag ballad.

BWO gjorde sin electro ballad och det blev andra chansen för den. Väl där så kommer de att möta Lilli och Sussie. Det kommer bli en tuff match där systrarna tar en final plats.....

Så roligt att den helt otippade Rigo o the The Topas sound feat. Red fox.  Med I got you kom in till andra chansen. Sanningen är det är att jag är lite småförtjust i låten.

Den påminner väldigt mycket om 50-talets musik och jag får en feel good känsla.

Man blir lite småglad när man hör den.

I andra chansen möter de Caroline Af Ugglas. Vi får se hur det kommer gå där, jag tror att här kommer nog Caroline att gå vidare. Men vad kul det är vilken av dem som än går vidare. För ingen hade väl någonsin trott att de skulle ens hamna där. Själv säger jag go Carro.

Mikael Rickfors röstades ganska högt på i mitt sällskap där vi satt. Men något sa mig att den inte skulle ha något i leken att göra. Så bra den var gubben Rickfors kapitel två på jag ska köpa vingar för pengarna. Hade hav varit med för typ 20 år sedan hade han nog vunnit med det bidraget.

Jag var nog den i mitt sällskap som röstade högst på Kaja Gullstrands bossanova låt. Så söt, så gulligt. Jag blev mycket förtjust över den och för mig hade den  mycket väl hellre få ta EMD s plats till finalen. För att inte tala om den bästa låten i startfältet den med grekiska influenser. Så klockren så jävla bra och så osvenskt så den gick inte hem.....

TRÅKIGT att sverige inte vågar NÅGON GÅNG. Den internationella juryn röstade dock på den. Men vad då väl i finalen så kommer Sverige inte vilja sända den....

Tycker så synd om Velvet som vid alla tillfällen hon deltagit haft starka bidrag men av någon anledning alltid hamnat i starkt startfält och det har kostad hennes final plats varje gång. Hennes låt här var en bra öppning och en rolig show låt. Jag gillade den i alla fall.

Nästa vecka är det dags för nya drabbningar.

VARFÖR???

Av någon anledning så vill inte min dator som jag vill med Bloggen
ibland kommer samma text eller bild två gånger.

eller som nu i det här fallet som med texten som ska stå Under BWO s bidrag som har uteblivit så jag lägger väl in den igen,,,,

Resterande bidrag finns att läsa lite längre ner 
..........................................................................................................................

8. BWO You ar´re not alone


Oj oj kan det bli deras år I år??

Med flera starter i tävlingen kanske det är dags.

Första gången de deltog var 2005 med Gone som enligt titeln passande nog försvann redan i delfinalerna det året. 2006 var det dags för tempel of love men då var stor stjänan carola med och ingen vinst blev då man slutade på tvåa. 2008 var det dags igen, även denna gången blev det en tvåa då efter stjärnan Charlotte Perrelli. Kan tävlingen vara öppen för en seger nu när ingen av de största schlager stjärnorna deltar. Men! Kan det gå med en ballad??


Den Tredje Delfinalen

Vi kommer i den tredje delfinalen bekanta oss med en hel del kända artister som varit på den svenska kändishimlen under flera år och en del som varit nytillkomna stjärnskott under de senaste åren.

Här möts flera som också tidigare har deltagit i Melodifestivalen med debutanter i tävlingen.

Vad sägs om eldiga velvet, artist räven Michael Rickfors,en låt på grekiska från debutanten Sofia, Idolerna E.M.D, Före detta deltagaren Maja Gullstrand från Fame Factory, karibska bidraget från Rigo o The topas Sound feat. Red Fox, tidigare deltagaren från fyrans junior Eurovision song contest Molly Sandén och den proffsiga gruppen BWO. Förra veckan skrev jag att den yngsta artisten i tävlingen i år var Amy Diamond, men det stämmer inte och jag ska rätta till det och säga att årets yngsta är Molly sandén.

Om jag ska gissa hur det kan gå?

Inte så lätt när det är beroende på vilken duell artisterna hamnar i. Förra gången trodde jag att Måns och Lilli och sussie skulle gå till final. Vilket båda hade gjort om de inte hade mött varandra i duellen.

Till final går den framåt gående artisten Molly sandén och E.M.D blir den andra. Då de ligger i tiden och är omåttligt populära bland de yngre tittarna och med en låt som jag tror är riktigt bra. Till andra chansen ser vi BWO som med sin ballad inte kommer gå längre. Har man inte vunnit på det tredje försöket brukar det bli svårt. Det här är gruppens fjärde start.

Velvet kommer självklart vara den starkaste utmanaren bland dessa.

Tyvärr tror jag att det grekiska bidraget kommer vara chanslöst, just för att det är på grekiska.

Sverige vill inte ha det i sin tävling. Tyvärr, svenskarna är för tråkiga och nöjer sig med att skicka bidrag man känner igen. Gubben Rickfors är helt chanslös tillsammans med gruppen med den karibiska låten. Maja kommer sticka ut med sin låt men det här är på tok för starkt starfält för en ganska "okänd" artist.


Velvet


1. Velvet The Queen

Velvet har deltagit några gånger i den svenska Melodifestivalen men har aldrig mått större framgångar. 2006 sjöng hon Mi amore som fick se sig slagen i andra chansen. Hon var även med förra året med deja vu som åkte ur direkt ur sin deltävling. Sedan har hon flera starter i och med att hon under flera år ingick i huskören under Melodifestivalen i början 2000-talet.

En rutinerad deltagre med andra ord. Nu ska vi se henne framföra det kaxiga retrobidraget The Queen. Kanske det blir andra chansen ännu en gång?


Rigo o the The Topas sound feat. Red fox.


2. Rigo o the The Topas sound feat. Red fox. I got you

Låten spås som veckans Pausfågel, vilket inte kan vara en bra merit?

Rodrigo från gruppen Infinite mass ska göra sin schlager debut och här kommer det att bjudas på en låt som har 50-60 tals känsla med karibisk touch. Kan bli spännande!


2. Rigo o the The Topas sound feat. Red fox. I got you

Låten spås som veckans Pausfågel, vilket inte kan vara en bra merit?

Rodrigo från gruppen Infinite mass ska göra sin schlager debut och här kommer det att bjudas på en låt som har 50-60 tals känsla med karibisk touch. Kan bli spännande!


Molly Sandén


3. Molly Sandén Så vill stjärnorna


Molly gjorde sin första framträdande i festivals sammanhang i den lilla melodifestivalen som gick på tv4. Junior Eurovision Song Contest där hon som 13 åring framförde bidraget Det finaste någon kan få. Hon lyfte bidrgaet till skyarna med sin pipa och spåddes som den nya Carola. Det blev en tredje plats i JESC finalen 2006. Bert Karlsson lovade redan då att hon ska vi ha med i Melodifestivalen när hon har åldern inne. Nu blir det hennes första start i tävlingen med den stora balladen Så vill stjärnorna. Om stjärnorna spår en final plats återstår att se.


E.M.D


4. E.M.D baby Goodbye

samtliga av dessa grabbar har deltagit I den svenska Idol tävlingarna med varierande resultat. Dock blev alla tre uttagna till veckofinalerna i tävlingen. Danny och Erik har tidigare släppt plattor som sålt i stora summor och blivit populära både bland tjejer och killar.

Låten beskrivs som en typisk E.M.D låt och som skulle passa bra i Europa. Här blir det uptempo kanske som hiten jennie let me love you aaaa eller nått.


Mikael Rickfors


5. Mikael Rickfors Du vinner över mig

Tidigare bakgrundsångare i festivalen med en låååång karriär bakom sig. Han har ett förflutet i det engelska bandet The Hollies unde 70-talet, varit med i bandet Grymlings. Mest kända låten han gjort skulle jag tro är Jag ska köpa vingar för pengarna.

Här bjuds det på 80 tal ännu en gång.


Maja


6. Maja Gullstrand Här för mig själv

Fröken Gullstrand har varit tidigare deltagare i dokusåpan Fame Factory som levererade en del artister som varit med i tävlingen. Bla Magnus Bäcklund, Jessica Andersson, Andres Esteche, Emil Sigfridsson, Patrik Rassmussen, Mfl.

Hon blev känd för sin egna stil med egna texter som antingen älskades eller hatades. Något liknande lär det bli nu med denna retro bossan klädd i blommig pjamas.

Hon har ett tidigare Jazz album bakom sig också.


Sofia


7. Sofia Alla


Låten är helt på grekiska och är skriven av grekiska kompositörer, Sofia har inte deltagit tidgare. Gör i dessa sammanhang med hon är inte grön vad gäller musiken.

Det blir en etno rock!! Spännande.


BWO


Kanske den anonymaste låten i startfältet. Den var bra men flera lyssningar behövs för att få den att hävda sig


Den söta lilla country balladen var kusligt lik Calaisas bidrag från förra året. då hette låten if i could, jag gillade den då och denna är precis lika bra


Markoolios smäcktande ballad som var en liten hyllning till förra årets ESC vinnare från Ryssland...fast den här var myyyyyyycket bättre


Ja det gick som väntat Måns sågs, sjöng och direkt in till final. han kunde ha fått en bättre låt enligt mitt tycke


En underbar version av Waterloo på samiska. Det får mig att undra: varför inte ge mer plats till våra minoritetsspråk i tävlingen??? Tänk er bidrag på Gotländska, finska eller samiska i Svensk festival... Lika gärna som att vi ska sjunga på franska, engel


Välkommen till Medes Schlagercirkus... Vilket proffs med mycket själv ironi, Kul


OH mama vad bra ni var!!! synd att inte biljetten hamnade i er ficka direkt. Nu ska det krussidullas via andra chansen där det blir en given plats.


skål på dig Lilli, Synd att


En bild från efterfesten i Skelefteå


schlager prinsessan Amy i framtiden kanske kan kallas Sveriges internationella stjärna


TråkMÅNSen till final

Vad ska jag säga nu när den andra delfinalen är avklarad?

Kan nog börja med att dra en suck av besvikelse!

Tycker der var synd att inte Lilli och Sussie gick vidare med deras bidrag som jag tycker har hittills varit den bästa av bidragen så här långt, den nådde BARA andra chansen för tråkMånsen med hans tråkiga poplåt.

Jag hävdar och säger nu att det kommer bli Sveriges representant i Moskva.

Måns kan sjunga, dansa och ett proffs som artist och han glänser över låten.

Men väl i Moskva så kommer den inte ha någon chans.

Det skulle kunna vara Martin Stenmacks Las Vegas som möter Perrellis Hero.

Båda dessa bidragen kom som bekant 18 och 19 i Eurovision song contest finalen. Så det bådar med andra ord inget gott.

Men får väl hoppas för det första att han inte vinner och för det andra vid en vinst att samtliga bidrag i ESC finalen är rent crap.


Tycker det var synd att inte lilla Amy med sin låt gick vidare men o andra sidan så var HEAT riktigt bra. Bättre än The Poodles som var med för tre år sedan med Night of passion. Man kan inte låta bli att dra paraleller till Europé och 1980 tal. Ska bli spännande att se hur det går i finalen.

Amys bidrag växer ju fler gånger man här den och det är ett sant proffs i det unga hjärtat. Tror i alla fall att hon har goda chanser till att nå finalen från andra chansen, precis som Oh mama systrarna Lilli och Sussie.

Dessutom har Fröken Diamond precis som Caroline Af Ugglas två chanser att nå finalen både i andra chansen och den internationella juryn.


Gillade också den vackra country balladen från trion Cookies and beans. Synd att den hamnade i ett så starkt startfält. För övrigt minns jag Linda Ström i gruppen från Täljegymnasiet där hon gick i estetiska programmet. Redan då tyckte jag hon var en ärtig snygg dam och jag tror att vi kommer få se mer av dem.


Jennifer Brown hade en låt som kräver många lyssningar innan ett för svenskat schlager hjärtan ska ta den till sig. Men jag tyckte om bidraget, men det var förväntad utgång för den. Kanske vi kommer få se henne mera nu efter hennes comeback i rampljuset.


Kopian av Håkan Hellström i Lasse Lindh var ganska pinsamt att se. Sedan kan man fundera på tycker jag om han ändå inte är bättre? Låten var en ganska intressant sak och jag kan inte säga att den var dålig. På något sätt kändes den dock fel här.


Hahahaha markoolio är cool, Flirten med förra årets vinnare är klockren.

Med en skridsko dansare bakom som klantar till sig och går nästan upp i rök innan man kryper sig upp från pianot. Fiolen fanns också med precis som i det vinnarbidraget från Ryssland förra året och den låten minns väl ingen??


Petra som programledare tycker jag av SVT var ett brilliant val.

Duktig, rolig och det händer hela tiden. Hon har lugnat ner sig från förra veckan märkte jag. Kanske hon blivit bekvämare i sin roll nu. Ett sant nöje med de "sura norrlänningar" skämtet i början av sändningen.


Jag blev kär i den underbara tolkningen av Waterloo på samiska..säger bara oj oj oj den måste jag få tag i!!

ska man sammanfatta kvällen med betyg blir det:

Lilli och Sussie, Show me heaven                        Betyg 5
Lasse Lindh, Jag ska slåss i dina kvarter           Betyg 3
Jennifer Brown, Never been here before             Betyg 3
HEAT, 1000 miles                                                    Betyg 4
Markoolio, Kärlekssång från mig                          Betyg 2
Amy Diamond,  Its my life                                       Betyg 3
Cookies and Beans, What if                                  Betyg 4
Måns Zelmerlöw, Hope and glory                         Betyg 2

MINA gissningar

Om man nu ska försöka sig på och gissa hur det hela kommer att utspela sig på lördag. Det kommer att bli ett jämt startfält där det kan komma att sluta hur som helst tror jag men....
Till finalen kommer helt klart Måns Zelmerlöf, hans kurva kommer fortsätta uppåt och jag tror att han kommer visa vart skåpet ska stå. Den andra till finalen kommer att bli Lilli och Sussie men kommer att få en jämn kamp mot Amy Diamond som tar med sig Markoolio till andra chansen. Största hotet mot dessa kommer Jennifer Brown att vara som nog kan ändra i protokollet.

Andra Delfinalens artister

Nu besöker vi Skellefteå för den andra delfinalen i årets schlagerfestival.

Senast vi befann oss här var när Martin Stenmarck kom med från den delfinalen till finalen av melodifestivalen 2005 med hans "Las Vegas".

I år från Skellefteås isstadion vid Vittberget kommer vi få stifta bekantskap med några gamla schlager ansikten blandat med nya välbekanta ansikten i det här sammanhangen. Så har vi dem där artisterna man inte riktigt har koll på vilka dem är, men som naturligtvis också deltar.

  

  

  


Det tog 20 år innan deras andra start kom i tävlingen, senast var 1989


1. Lilli och Sussie Show me heaven

Först kom deras gamla bakgrundsångerska ut med en ny cd I år

Nu kommer även Lilli och Sussies comeback, inte bara i schlagern, utan även i musik Sverige. En start i tävlingen har med låten Okey, Okey som placerade sig på en femte plats 1989. Då vi faktiskt för första gången var på plats för final i schlagern i Globen. Nu får vi se hur det går för systrarna Päivärinta med denna låten som beskrivs som en ren och skär 80 tals nostalgi.

  


Lasse Lindh fick mersmak då han deltog förra året


2. Lasse Lindh och bandet Jag ska slåss i dina kvarter

Singer songwriter som deltar för andra året på raken. Föra året sjöng han bidraget Du behöver aldrig mer vara rädd. Det gick inte så bra, den gick inte ens vidare från första rundan. Kanske det andra försöket bringar mer lycka ett bidrag med lite jävlar anama i som uttrycks som " en rätt upp i ansiktet låt att dansa jämnfota till.

  


Sin första start i tävlingen trots flera hits tidigare


3. Jennifer brown Never been here before

Under 90 talet släppte hon flera plattor och var en stor stjärna där bla "Tuesday afternoon" var en stor hit. Roligt att se henne i den här tävlingen. För det trodde man ju inte på den tiden hon var som popolärast. Kanske det blir hennes stora comeback i artist Sverige. Hon kommer att framföra den sorgsnaste låt som Burt Bacharach aldrig skrev. Titeln är ganska passade Nver been here before, för det har hon ju inte

Undrar om det funkar med rock låt i år igen???


4. H.E.A.T 1000 miles

Ett nystartat rockband som varit förband till Toto ska göra en 80 tals rock som en kärleksförklaring till årtiondet.

  


Kan det funka med en ballad för Marko?


5. Markoolio Kärlekssång från mig

Många, många hits har han bakom sig och flertaliga plattor. En karriär som sträcker sig över ett decenium nu. Han är känd för en hel del galna och oftast komiska låtar bla sommar och sol eller vi drar till fjällen. Enda festival erfarenhet han har var när han var en av programledarna 2005. Nu ska han sjunga sitt eget bidrag och kanske en ovanlig Markoolio låt då det blir en kärleksballad med twist.

  


Amy som är en av de yngsta i år och i tävlingens historia....Anna Book var 15 när hon var med, Bubbles var 16 år fyllda, Carola 16 när hon debuterade 1983.


6. Amy Diamond It´s my life

Lilla Amy är inte så liten längre, fast ändå den yngsta i årets festival. Hon slog igenom redan som tolvåring med låten What´s in it for me? Det här blir hennes andra festival, förra året sjöng hon sig in i final med låten Thank you. En duktig stjärna som ett sant proffs trots sin unga ålder ska göra en uptempo electrorökare, ett bidrag med attityd.

  


Ska dessa vackra damer skrälla med den finstämda countryballaden


7. Cookies´n beans What if

En tjejtrio som kommer att bjuda på en uttrycksfull Country-kärleksballad. Det är Frida Öhrn i bandet som är den av tjejerna som har tidigare erfarenhet av melodifestival, Hon tävlade tillsammans med gruppen La Roxx 2004 med Are you ready or not. 


Kankske det blir en vinst i år. Många tror att det kan bli det, i sådant fall fortsätter karriär kurvan uppåt för Mr Zelmerlöf


8. Måns Zelmerlöf Hope and glory

Först Idol, sen Let´s dance där han vann. Sedan Melodifestivalen 2007 med Cara Mia, Huvudrollen i Grease. Så nog har denna snygging gjort sig ett namn på stjärnhimlen. Nu ska han alltså försöka sig på sin andra start i festivalen med en typisk Måns låt. Vi får se om det går bättre för honom än vad det gick för flickvännen Marie.


Så kan det gå


Ska man sammanfatta det hela

så hade jag önskat denna placering av bidragen.....Inom parantes står mitt betyg

1. Marie Sernholt, Dissconnect me    (5)

2. Caroline Af Ugglas, snälla snälla   (4)

3. Nina Söderkvist, Tick tock                 (4)

4. Alcazar, Stay the night                        (3)

5. Shirley Clamp, Med hjärtat fyllt av ljus   (3)

6. Scotts, Jag tror på oss                        (2)

7. Emilia, you are my world                     (2)

8. Jonathan Fagerlund, welcome to my world  (2)

så obegripligt e det inte


Dueller, finalplaster och internationell jury????

Tycker det är kul att man lagt upp med duellerna, Tror att är man inte insatt så kan det hela verka ganska rörigt med alla turer kring festivalens möjligheter till final. Två bidrag går från fyra delfinaler vidare till finalen direkt. Två via andra chansen som är sista delfinalen. Sista bidraget till final väljer alltså den internationella juryn via dem bidrag som de har tyckt varit bäst från samtliga delfinaler av de låtar som INTE kom vidare till finalen direkt från delfinalerna.



Duktigt Petra


Bra första intryck för Petra..Tycker jag

Petra Mede som programledare tycker jag var vid ett första intryck helt ok. Tror att med tiden så kommer hon bli mer varm i kläderna.

Hon verkade lite stressad, fast och andra sidan kanske det var just därför hon blev vald till uppdraget?

Hon har ett tempo som programmet behöver.


Henrik från Scotts tillsammans med Anna Moreou


Jonathan må vara ett ögongodis men låten var inte mycket till smak


Ett förväntat resultat

Scotts gick som väntat, bra framträdande med en helt ok låt och via andra chansen. Jonathans låt var enligt mitt tycke lika intetsägande som den låten som emilia framträdde med.


Kan det kanske bli första vinsten för gruppen i Globen?


Alcazar dansade sig in till finalen

Den största förväntningen hade man på Alcazar som ju också visade vart skåpet ska stå. FAST jag tycker vid en första lyssning att även det bidraget  var för platt.....Vart fanns trycket? Om det är så man upplever den så vid första intrycket, kan man undra om det skulle vinna här, hur kommer det då gå i Moskva?


Skål


VA??

Största choken av alla fick jag då den iskalla bidraget från Emilia gick in ända till final. Mer anonym låt i schlager sammanhang har inte jag hört på länge. Jag minns inte låten ens efter att den slutat?

Men, men någon ska väl komma sist också.


det gick inte så bra för Marie. Vi får se om det går bättre för pojkvännen Måns


Totala floppen

Vad hände med Marie Sernholt??

Enligt mitt tycke hade hon det bästa bidraget av alla!

Folk kanske minns hur det slutade för Mrs Perrelli förra årets ESC final. För det fanns likheter med den låten.


Shirley


Det slockande ett ljus

Men att det gick så illa för Shirley med hennes med hjärtat fullt av ljus var oväntat om man ser till artisten, låten var dock ganska svag, även om jag faktiskt tycker den var ok.

Hade en annan okänd artist framfört bidraget menar jag att då hade inte ens folk lagt märke till den. Nu slutade den sist av samtliga här.


Originalet som inte kan kalla sig olycksfågel


2xCarro

Jag trodde inte att folket skulle rösta så högt på Caroline Af Ugglas. Nu har hon två chanser att kunna ta sig till finalen. Antingen via den internationella juryn eller via andra chansen.

Jag fullkomligt dyrkar henne som ett sant original och tycker mig höra den på franska i mitt öra, vilket betyder att jag tycker den är väldigt osvensk, Så även om den skulle gå till finalen sen, så kommer den inte till ESC finalen.

Många ögonbryn höjdes under kvällen

Ska man sammanfatta den första delfinalen så kan man säga med ett enda ord.....ÖVERRASKNINGAR. Det var många roliga vändningar i gårdagens delfinal. Det här betyder att Sveriges folk faktiskt kan få en att bli häpen. Många gånger tycker jag att man kan gissa vad Sverige vill ha.

Nu är det äntligen dags för första delfinalen av Melodifestivalen.

Om jag nu ska försöka mig på en gissning så tror jag att direkt till final går Alcazar och Shirley Clamp. Till andra chansen kommer vi få se Marie Sernholt och Scotts. Men jag tror att största hotet för att rugga på dessa gissningar kommer vi få se från Nina. Det blir en spännande kamp mellan Bollnäs-Nina, HBT Fantasten Jonathan, schlagerdrottningen Shirley, Dansbandet scotts, big big girl Emilia, disco bollarna i Alcazar, Coola Carro och Tonårsstjärnan Marie.

Happy schlager

Nina


1. Nina Söderkvist, Tick Tock

 Först ut i startfältet i årets MF går alltså Nina med låten Tick Tock.

 Hon är född i Bollnäs, där också jag har släktingar förövrigt.

Nina har hållit på med musik länge och var med i en dokusåpa på tv 3. Priset var att få en roll i en musikal. Nu ska hon sjunga en upptempo rock med energi, en snabb energisk rockdiva stänkare med en gnutta flamenco.

Jonathan


2. Jonathan Fagerlund Welcome to my life

Han går sista året på IT7Media I Jönköping. Han tillhör familjen som jag brukar säga, familjen inom HBT gruppen;)

Han är född i Halmstad, önskar att få sjunga duett med Kylie.

Här kommer han framföra ett bidrag som beskrivs som en glad och positiv låt.


Shirley


3. Shirley Clamp med hjärtat fullt av ljus

Man kan väl säga att detta blir hennes comeback i rampljuset och för den stora pubilken, då hon enbart varit mamma under en tid.

Låten kan signeras Ingela pling......Tidigare erfarenheter i tävlingen har hon i min kärlek som deltog 2004 slutade på andra. 2005 var hon med me Att älska dig slutade fyra. Men vad många inte vet om är att hon faktiskt var med i MF redan 2002 med Mr memory som inte ens gick till final....Hon har också agerat körare bakom systrarna Hanna och Lina Hedlund då de tävlade med Big Time Party 2002. Agerade körsångerska även till Helena Paparitzou då hon tävlade för Grekland med Die for you 2001. Erfarenheten har hon men Vart är vinsten....

Scotts


4. Scotts Jag tror på oss

Säga vad man vill om bandet, men erfarenhet av kval och tävlingar i direktsändning har dem erfarenhet av. Dessutom scennärvaron och flirtade med publiken får de nästan dagligen då de är ute och spelar runt om dansbands Sverige. Nu ska de för första gången delta i schlagern med en låt som handlar om  kärlek med förhinder som tonar i rockiga energifyllda sväng.


Emilia


5. Emilia You´re my world

Hon gjorde sin debut som tonåring med Big big girl. Sedan hörde man inte av henne på många år. Nu gör hon sin första festival med en låt som beskrivs som en hyllning till de vi älskar och den värme vi behöver


6. Alcazar Stay the night

Det här blir gruppens första medverkan utan medlemmarna Magnus Carlsson och fröken Fiore. Andreas Lundstedt började sin festivals bana redan 1996, då med Driver dagg, faller regn som slutade på en tredje plasts i MF. 1997 var det dags igen med jag saknar dig som kom sjua. Det dröjde ända till 2003 då gruppen var med första gången med Not a sinner nor a saint som slutade på en tredje placering. 2005 var det dags igen med låten Alcaztar som via andra chansen tog sig till final precis som året innan. Gruppen la av och återförenades 2007 med den nya bandmedlemen Lina Hedlund. Nu bidrar de med en bra partylåt med ovanliga harmonier i.


Caroline


7. Caroline af Ugglas Snälla Snälla

Ett original som jag gillar medans många andra avskyr henne. Vad många inte vet att en av hennes största framgångar gjorde hon bakom kameran. Med program ideén med körledare som vecka efter vecka slås ut i ett direktsänt tv program kommer från af Ugglas. Idén på tävlingen gillades inte i Sverige hon tog konceptet till USA där programmet gjorde dundersucce. Då först kom programmet till Svearike....Så kan det gå...

Hon har en start i tävlingen 2007 var hon med jag ska tro på dig som blev oplacerad. Med en typisk caroline på svenska låt med souldoft och en kärleksballad med känsla blir det.

Marie Sernholt


8. Marie Sernholt Disconnect me

Hon har hållit på med musik på heltid sedan tonåren. Hon startade sin karriär i A-Teens. Sedan var det dags att pröva på solo framgångar. Hon är väl den bandmedlemmen från det tidigare bandet som lyckats bäst. Kommer hon till final kanske hon då får möta sin pojkvän Måns Zelmerlöf?

Bidraget luktar lite John Barry med electro med influenser från medelhav, glädje och det spritter i benen.


RSS 2.0